ПБК

Автор Нівроку, Трв. 08, 2024, 16:58

« попередня тема - наступна тема »
Вниз

Нівроку

На жаль, Крим досі під окупацією, але я можу поділитися спогадами про ню-відпочинок до 2014 року.

Ми подорожували на півострів майже щороку, але не задля пляжного відпочинку, а для гірських походів. Скажу одразу, групи, з якими я ходив, не були натуристськими, але я бачив інших натуристів, коли маршрут походу проходив вздовж берега моря. Найбільший осередок натуристів зустівся у Лисячій бухті на схід від Карадагу. Але особисто мені та місцевість не сподобалася - надто мало рослинності і одноманітний рельєф. Найбільш цікавим для натуризму мені видався шматочок побережжя між Судаком і Новим Світом. Там берегова лінія розбита на багато затишних бухточок зі скелями та лісом. Ми бачили там крихітні ню-селища з наметами, люди ходили голі всюди й зовсім не звертали уваги на одягнених. Ми того надивилися, й самі там спробували перше ню-купання. Нам було тоді трохи за 20, тому соромилися дуже, зробили це в сутінках :-) У тому ж поході у мене був перший досвід позасмагати ню, але через сором довелося лізти на невелику прибережну скелю з пласким верхом подалі від сторонніх очей :-) А взагалі ню-засмагальників і купальників можна було зустріни багато-де між Карадагом і Алуштою, де берегова лінія практично всюди доступна для пішого проходження. Майже в самій Алушті ми бачили багатолюдний пляж, де не було повністю голих, але чимало жінок відпочивали топлес, що для мене тоді було дуже незвично бачити.

А чи бачили ви натуристів на південному березі Криму (ПБК) і чи самі долучалися до ню-відпочинку? Цікаво буде дізнатися ваші враження :-)

Hamypucm

Крим... залишився примарою у мріях.

Мені, до прикладу, взагалі не склалося жодного разу побувати на півострові, то вже можна й не спішити...
Не бійся власних бажань, бійся усвідомити, що життя прожито даремно.

Нівроку

Для мене Крим посідає особливе місце. Тривалий час мені здавалося, що натуристи трапляються тільки там) Наприклад, у Києві я живу з 2000 року, але до 2013 ні разу не виникало думки скупатися в Дніпрі. Лише наприкінці 2012 мені трапилася на очі інформація, що, виявляється, в Києві теж є чимало місць ню-відпочинку, але тоді було вже холодно, тому вперше на столичні пляжі мене занесло влітку 2013. Дніпро стало першою водоймою, де мій перший заплив був повністю голим) Але перший у свідомому житті досвід ню-відпочинку був саме на ПБК улітку 2004.

Валик2

Цитата: Hamypucm від Трв. 08, 2024, 20:39Крим... залишився примарою у мріях.

Мені, до прикладу, взагалі не склалося жодного разу побувати на півострові, то вже можна й не спішити...
[/quot
Цитата: Hamypucm від Трв. 08, 2024, 20:39Крим... залишився примарою у мріях.

Мені, до прикладу, взагалі не склалося жодного разу побувати на півострові, то вже можна й не спішити...

Ти багато втратив.
Я був  разів з 15  за усе життя, це .... СУПЕР.
 Крим - це природня зана створена для відпочинку.
Нажаль я  у Криму не дуже цікавився нуд.пляжами.  Хоча і знав де вони є. Як буде можливість я обов'язково буду туди їздити відпочивати.

Hamypucm

Цитата: Валик2 від Трв. 09, 2024, 10:43Ти багато втратив.
Я був  разів з 15  за усе життя, це .... СУПЕР.
 Крим - це природня зана створена для відпочинку. Як буде можливість я обов'язково буду туди їздити відпочивати.

О так, я знаю. Саме Крим, як туристичний мега об'єкт зацікавив мене своїми "дикими" пляжами, вже потім була мета відвідати простори на Джарилгачі, Кінбурні та Тендрі...

Сформувались ідея, ціль та спосіб відпочинку. Й поки займався організаційними питаннями всі згадані території перестали бути доступними... Попрактикувати вдалося лишень в рідних краях та Одеській області.

Як буде можливість, обов'язково буду всюди їздити і відпочивати, я "мастив" надалі відкладати щось на потім.  ;D
Не бійся власних бажань, бійся усвідомити, що життя прожито даремно.

Нагору