Обговорення оповідань

Автор io, Січ. 21, 2020, 18:07

« попередня тема - наступна тема »

Чи зустрічали Ви оголених персонажів у художніх творах?

Траплялися окремі сцени з голими персонажами без еротичного контексту
2 (40%)
Лише в еротичних сценах
2 (40%)
Ні, але хотілося б почитати
0 (0%)
Я й сам(а) пишу твори про натуристів
1 (20%)
Натуризм мав ключове значення у художньому творі
2 (40%)

Всього голосів: 5

Вниз

io

Дякую за підтримку!
Вчора почав перекладати і вже маю 1-й розділ. Гадаю, протягом місяця опрацюю весь твір. Запрошую до читання тут: http://naturism.org.ua/forum/index.php?topic=30.0

Upliner

Нічого собі! Це реально круто :) Прикольно, що Ерік став Петриком, та дія перенеслася в Україну :)
Дуже дякую.
Привіт :)

io

Дякую за відгук! Дуже радий, що сподобалося :-)

Upliner

У вас дуже чудово й швидко виходить! Мені залишається про таке лише мріяти -- не вистачає терпіння... Коли дійдете до 21 розділу -- зможу трохи допомогти ;)
Привіт :)

io

Upliner, дякую за теплі слова! Коли є хоча б один вдячний читач - це неабияк мотивує :-)
І спасибі за пропозицію допомоги! Думаю, вона стане в нагоді десь у середині березня.

io

Березень, на жаль, випав, але я нині продовжую писати далі, і вже на вихідних планую сягнути 21-го розділу. Upliner, як Вам буде зручно реалізувати допомогу? Якщо хочете, можете вислати мені текст на мою електронну скриньку.

Upliner

Цитата: mandrivnik від Квт. 15, 2020, 05:01Якщо хочете, можете вислати мені текст на мою електронну скриньку.
Добре, ввечері постараюся вислати
Привіт :)

io

Дякую, Upliner! З нетерпінням чекатиму!
Як я вже бачу, 21-й розділ - найбільший з тих, які були до нього. І, мабуть, з нього починається найцікавіше. Бо мене в першій половині повісті дещо напружувала надмірна зосередженість автора на своїх стражданнях у світі одягнених людей. А далі, нарешті, починаються знайомства з іншими натуристами і все виявляється далеко не таким печальним, як герой спершу собі думав)

Upliner

Надіслав свій переклад. Але я перекладав оригінал, тож Еріка на Петрика та інші деталі вам вже доведеться самому правити.
Привіт :)

io

Дуже вдячний, Upliner! Мені цікаво було порівняти оригінал і перекладений текст. У Вас дуже гарно виходить, чимало місць я би не переклав краще.
Я опублікував 21 розділ, взявши за основу Ваш переклад. Окрім імен я зробив ще низку дрібних словозамін, аби наблизити стилістику цього фрагменту до тої, що в решті тексту, який я переклав.
До речі, якщо не таємниця, чому Ваш вибір впав саме на 21-й розділ? Підозрюю, це тому, що він один з найбільш динамічних і визначальних у плані розвитку сюжету?

Upliner

Цитата: mandrivnik від Квт. 19, 2020, 06:02До речі, якщо не таємниця, чому Ваш вибір впав саме на 21-й розділ?
Він на той час був останнім і я навіть пробував написати після нього своє продовження...
Привіт :)

io

Сьогодні закінчив роботу над "Петриком" і виклав останні частини: http://naturism.org.ua/forum/index.php?topic=30.0
Цікаво буде почути вашу думку. :-)

Upliner

Все чудово, сподобалося :)
Привіт :)

io

Uplinerе, дякую за те, що порадили мені цей твір і за увагу до мого перекладу! Я отримав неоціненний досвід, працюючи з ним. Водночас у мене виникли певні розбіжності з автором оригіналу у поглядах на деякі речі. Я їх зараз озвучу, а Ви напишіть, якої Ви про це думки.

1. Силуваний натуризм. Це принцип "зуб за зуб", який особливо яскраво видно в американських бойовиках, де "хороші" хлопці борються з "поганими" тими самими методами. Як на мене, "добро" мало би утверджуватися якось інакше, бо тоді ж його важко відрізнити від "зла". Стосовно цього твору, то мене стурбувало, що присутнє змушування до натуризму, як у звичайному суспільстві людей змушують ходити одягненими. Як на мене, натуризм не повинен калькувати методи своїх опонентів. Особисто я би опирався примусу.

2. Сексуальна поведінка. Наскільки мені відомо, у реальних натуристських спільнотах діють такі ж правила етикету, як і у в одягнених людей (за винятком того, що вони голі). Тобто, ставлення до проявів сексуальної поведінки наче має бути таке, як і всюди. Бо інакше це перетвориться на контент для спеціалізованих відео-сайтів.

Звісно, автор скрупульозно доніс свою думку, і цілком пояснив, чому зробив саме так, а не інакше. Але я думаю, що він просто занадто ідеаліст, а в реальності ці два моменти сильно би зіпсували життя натуристам, бо якщо копнути глибше, вони породять чимало побічних ефектів, негатив яких перевищить позірний позитив.

Upliner

Черв. 11, 2020, 10:44 #29 Last Edit: Черв. 11, 2020, 11:03 by Upliner
Цитата: mandrivnik від Черв. 10, 2020, 05:44Як на мене, "добро" мало би утверджуватися якось інакше, бо тоді ж його важко відрізнити від "зла".
Як я зрозумів, тут нема такого, что "текстильники" -- однозначне зло, а натуристи -- добро. Тут усі рівні, натуристи нічим не краще й не гірше за інших. Тут більше інша проблема, що дітей змушують жити таким самим життям, як живуть батьки, це дійсно напружує. У того ж автора є оповідання "Як Сара стала нудисткою", там навпаки, героїня зареєструвалася добровільно, але її мати цього не прийняла.

Щодо другого питання ще подумаю...
Привіт :)

Нагору